Wie Zijn Wij

Wandeltocht rond de wereld en onze zoektocht naar de perfecte flip flop.

Toen Gumbies oprichter Michel Maurer the Aboriginal rite - Walkabout - ontdekte op 16 jarige leeftijd en hij tevens emigreerde naar Australie was dit voor hem een geweldige periode waarin alles een groot avontuur was. Australie was een mystiek land hier ver vandaan en relatief onontdekt.

Toendertijd had Michel geen idee hoeveel impact deze periode op zijn leven zou gaan hebben.

Vrijheid en avontuur zaten al in zijn DNA. Zijn toekomst lag in elk geval niet op een kantoor. In zijn vaders garage was hij altijd bezig met het maken en verbeteren van oude spullen. Al wegdromend over wat hij nu weer kon maken om zijn dromen waar te maken.

Uiteindelijk vertrok hij met een paar munten een volle rugtas en een hoofd vol dromen op een lange reis rond de wereld. Tijdens zijn reizen werkte hij op een beurs in Salt Lake City waar hij las over de beroemde schoenmaker John Lobb. En hoe hij na een periode vanhard werken, fouten maken en sterker terugkomen van tegenslagen een succesvolle onderneming heeft opgebouwd.

Dit was de vonk die Michel nodig had. En hij begon met het ontwikkelen van een merk en product welke perfect past bij zijn levensvisie. De zoektocht naar de perfecte flip flop kon beginnen.

Vervolgens werd “the Islander”flip flop ontwikkeld. Welke ook wel bekend staan als de 1000 mile slipper.

Na vele prototypes, testen en nieuwe ontwerpen gebruikmakend van oude materialen en gebruikte autobanden. Is het ontwerp van heden ten dagen ontwikkeld. Gebruikmakend van gerecyceld rubber, canvas en jute met een EVA binnenzool voor extra comfort. Elke kleur verteld zijn eigen verhaal en zijn unieke kijk op de wereld heeft ervoor gezorgd dat Gumbies nu een wereldwijd gedragen flip flop is geworden.

De perfecte flip flop, gewaardeerd over de hele wereld. Hou het simpel, beklim een berg, pak een golf op je surfplank en maak het je vooral niet te moeilijk in het leven!

Gumbies: Geinspireerd door Australie en wereldwijd gedragen