Hoe terug te keren

Als uw GUMBIES u niet bevallen, kunt u ze natuurlijk naar ons terugsturen. Wij betalen u het aankoopbedrag terug via dezelfde betaalmethode (bijv. PayPal) waarmee u heeft betaald. We hebben ongeveer 2-3 dagen nodig voor de verwerking. Als je vooraf hebt betaald, hebben we je bankgegevens nodig voor de terugbetaling. U kunt het onderstaande formulier gebruiken.

Als er iets mis is gegaan, laat het ons dan weten. We willen het probleem graag oplossen en verbeteren voor de toekomst.

Wilt u een andere kleur of maat? Bestel dan uw nieuwe GUMBIES in de winkel en stuur de vorige terug. Ruilen kan helaas niet. Het is sneller en gemakkelijker voor u en ons als u een nieuwe bestelling plaatst en wij de retourzending vergoeden.
 
Het terugsturen van bestellingen (uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk) in onze winkel is voor u gratis en wordt door ons overgenomen. Als u uw GUMBIES bij een derde heeft besteld, gelden de retourvoorwaarden van die derde.
Om een retourlabel naar u toe te laten sturen, stuurt u een e-mail naar info@gumbies.nl onder vermelding van uw bestelnummer.

Wij sturen u dan per e-mail een DHL-retourlabel toe. In de e-mail vindt u dit als PDF-bestand dat u zelf kunt afdrukken, maar er is ook een QR-code bijgevoegd. Scan deze bij een DHL-station en het label wordt voor u uitgeprint. Het wordt altijd verzonden naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je bestelling in onze winkel.
Helaas kunnen wij geen vrachtzendingen accepteren. Zorg er in het belang van het milieu voor dat je altijd een retourlabel op je pakket hebt.
 
Mocht u nog vragen of verzoeken hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via e-mail, op Facebook of per telefoon.

Waar uw pad u ook brengt, maak een wandeling met GUMBIES.

Uw GUMBIES team